Alcazar fick publiken att sjunga och dansa disco när Allsången satte punkt för den här säsongen

Närmare 8 000 personer hade sökt sig till Linnéparken den här underbara sommarkvällen. De flesta på filtar med lite gott att äta och dricka uppdukat för att avnjutas till den högklassiska underhållningen som kvällens artister bjöd på.

Cajsa Stina Åkerström stod för det skira och stämningsfulla när hon framförde sina egna låtar. Men publikens jubel visste inga gränser när hon på ett underbart sätt tolkade sin pappas, Fred Åkerström, ”Jag ger dig min morgon”. Den berörde många, det märktes.

Den här speciella kvällen bjöd också på överraskningar i form av magiska inslag. Showkomikern, han kallar sig så, Håkan Berg besökte Allsången i Linnéparken för första gången och fick publiken att häpna flera gånger om. Som när han drog ett rep in i ena örat och ut genom det andra, men framför allt, när han knöt en slips i luften med ena handen samtidigt som han höll mobilen i den andra handen och pratade med mamma. Gör om det om ni kan.

Kvällens höjdpunkt levererade nog Alcazar ändå när dom gjorde om hela Linnéparken till ett enda stort discogolv och det mäktiga publikhavet dansade, sjöng och klappade händerna till låtar som ”Stay the night” och ”Crying at the discoteque”.  Andreas, Tess och Lina fick se många härliga moves.

Finalen hade ännu en final att bjuda på, nämligen länsfinalen i Svensktoppen nästa och de som tog hem segern var Gabriel och Casper med sin egen låt ”Mammas mage”. Den är nu en av 25 bidrag från hela landet och en jury väljer nu ut åtta låtar som får tävla på Liseberg i Göteborg den 25 augusti. Där röstar både publiken och en jury fram vinnaren som blir utmanare till Svensktoppen och får tävla i Melodifestivalen nästa år.

Det gladaste beskedet denna aftonen kom kulturnämndens ordförande Lena Wibroe med när hon på stående fot lovade att nästa år kommer det att  bli en ny scen i Linnéparken. Och Peje tog tillfället i akt och påpekade att detta löfte bevittnades av flera tusen personer.

Idas sommarvisa fick sätta punkt för Allsången 2013 och det var en mäktig kör som fick den omtyckta visan att rulla runt i parken med träden och Domkyrkan som inramning. En värdig avslutning på Växjösommarens populäraste mötesplats, i år med ungefär 25 000 besökare.

Det finns med andra ord all anledning att rikta ett stort tack till Peje, Siw, husbandet och alla andra, inte minst sponsorerna, som gör det möjligt för alla Växjöbor och besökare att få uppleva detta.

Från Cancerstiftelsen i Kronobergs län riktar vi dessutom ett stort tack till alla er som köpt lotter och på så sätt gett ert bidrag till en bättre cancervård i vårt län. Under årets tre kvällar som vi medverkat, köpte Allsångspubliken 3 152 lotter vilket inbringade 63 040 kronor. Bättre än förra årets 2 791 st och 55 820 kr, då under fyra kvällar.

Tack för att ni stöttar lotteriet där alla är vinnare!

”Likt en sländas spröda vinge ögat skälver. Solens smälta i ditt hår kring pannan välver.
Du jag tror vi flyr rakt in i solen…”, sjöng Cajsa Stina så vackert.

Andreas med fullt ös, det är fart och fläkt där han drar fram, här får han hjälp med sången.

Hur gick det till egentligen? Det där med att knyta en slips är inte alltid så enkelt, framför allt inte med en hand, som Håkan Berg gjorde.

Stolta och glada vinnare av länsfinalen i Svensktoppen nästa, Gabriel Carcamo och Casper Sandberg. Lycka till
i riksfinalen.

Kvällens löfte, Lena Wibroe lovar att nästa år ska en ny scen stå klar i Linnéparken. Men Augustina verkar en aning tveksam.

Discomaskinen Alcazar fick publikhavet i hela Linnéparken att sjunga, dansa och klappa händerna, härligt medryckande.

Tillbaka till Arkiv 2013