Världsartisterna Bonnie Tyler och Johnny Logan gästar Växjö och Allsången i Linnéparken i sommar

Allsången är sommarens största evenemang i Växjö, Dam-EM i fotboll och Karls-Oskardagarna får ursäkta, men inget drar mer folk än den stora picnicen på gräsmattan vid Domkyrkan. Cancerstiftelsen i Kronobergs län har fått förtroendet att medverka i år igen och det är vi både glada och stolta över.

I år kan det bli tal om publikrekord med artister i toppklass. Vid premiären måndagen den 1 juli kommer alltså Sarah Dawn Finer och The Playtones.

Måndagen därefter, 8 juli, är det Thomas Di Leva och Johnny Logan som möter den sångsugna publiken. Irländaren Johnny är ju Eurovisionsschlagerns okrönte mästare, han har vunnit tre gånger, två som artist och en gång som låtskrivare. Visst minns ni ”Hold me now”?

Störst förväntningar vilar över den 15 juli när ingen mindre än världsstjärnan Bonnie Tyler hedrar Växjö och Allsången med sitt besök. Det finns dom som tror att det kommer att ske inför 10 000 besökare .

Alcazar och Cajsa Stina Åkerström avslutar sedan sommarens allsång den 22 juli. Som vanligt är det Peje Johansson och Augustina, Siv Carlsson, som är ledare för Allsången men dom får en ny partner vid sin sida, ett hett tips är att det blir Carina Bergqvist, känd från lokalradion.

Under Allsångskvällarna får du dessutom se och höra duktiga lokala förmågor tävla i SR Kronobergs ”Svensktoppen nästa”. Den 1 juli står det mellan Jonna Falk ”A pretty lie”, B.S.T ”You cannot survive life” och Mattias Strömberg ”A Night For Few.

8 juli tävlar Unichorus ”The night is young”, Tim Lööv ”Miss you tonight” och Stina Hermansson ”Into you”. Den 15 juli  är det dags för Maria Skybäck ”No one at all”, Markus Ellström ”Mary” och Cabriel och Casper ”Mammas mage”. Den bästa artisten från respektive kväll går vidare till finalen den 22 juli.

Vi behöver sponsorer till vårt lotteri

I samband med Allsången säljer vi lotter till förmån för Cancerstiftelsen i Kronobergs län, överskottet går till att förbättra cancervården i vårt län.  För den goda saken behöver vi fina vinster skänkta av generösa sponsorer. Carlssons, Östers IF och Stensåkra har redan bidragit men vi har plats för fler. Slå en signal eller e-posta, se under Kontakt. Vi lovar att tala om vem som skänkt vinsterna.

Lotterna kostar 20 kr och dragningen sker på scenen mot kvällens slut. Dragningslista finns i vårt tält i Linnéparken och den publiceras på vår hemsida. senast dagen efter. Förra sommaren köpte den generösa publiken för i snitt 12 500 kr per kväll.

I sommar blir det lotteri tre kvällar, den 8 juli låter vi Team Rynkebys cyklister samla in pengar till Barncancerfonden.

Världsstjärnan Bonnie Taylor gästar Allsången i Växjö.........

....liksom eurovisionvinnaren Johnny Logan.

Peje i högform vid förra årets Allsång i Linnéparken.

Tillbaka till Arkiv 2013