Den tvivelaktige telefonförsäljaren gjorde en rejäl pudel och tog tillbaka allt med råge

Det var i mitten av augusti som ännu en i raden av försäljare ringde oss på Cancerstiftelsen i Kronobergs län. Den här gången gällde saken våra kataloguppgifter i något som vi uppfattade som Eniros kända Gula Sidorna.

Han ville kolla att uppgifterna stämde och vi tackade nej till hans kampanjerbjudande och sade att vi bara vill ha det som förut om vi varit med där tidigare. Någon vecka senare kommer det en bekräftelse att vi beställt ett införande i ”Bolagsguidens Gula Sidor” för nästan tusen kronor. Fakturan kom efter ytterligare någon vecka.

Den publikationen kände vi inte alls igen och vi kontaktade säljaren och framförde i telefon att vi kände oss lurade och inte alls var intresserade av medverka i hans katalog. Vi jobbar ju lokalt i Kronobergs län och har ingen nytta av att finnas med i hans verk. Han skulle återkomma när han pratat med en kollega.

Bara någon dag senare kom ett brev med formuleringar som ”Att ni vill undgå redan lagd beställning” och ”Att inte lyssna på vad telefonförsäljaren säger” plus ””Er order ligger kvar och utskickad faktura måste betalas”. Då blev vi både arga och irriterade.

Vi bestred omedelbart fakturan skriftligen och begärde att få ta del av den inspelning som säljaren påstod hade gjorts av samtalet och som enligt honom utgjorde vår beställning. Samtidigt bad vi att få den katalog/publikation där vi varit med tidigare.

Det var med spänning vi öppnade kuvertet med svaret som anlände en kort tid senare. När vi läste blev vi alltmer förvånade. Något liknande har vi aldrig varit med om och inte ens hört talas om. Du måste bara läsa brevet själv, vi återger det i sin helhet. Visst finns det hopp!

Tillbaka till Arkiv 2011