Alvesta Golfklubb har samlat in 157 000 kronor till vår stiftelse genom åren. I år ska det bli minst lika mycket till med Cancergolf, tröjauktion i Radio och företagsgåvor

- Cancergolfen är en av årets viktigaste tävlingar i Alvesta Golfklubb, men i år är det 10-års jubiléum och då blir den än mer betydelsefull, berättar Gunder Karlsson från arrangören.

Sammanlagt har Cancerstiftelsen i Kronobergs län genom åren fått 157 000 kronor till förbättringar inom cancervården tack vare klubbens Cancergolf.

- Det ska bli minst lika mycket till i samband med 2009 års tävling som äger rum lördagen den 13 juni. Som vanligt går startavgifter och lotteripengar till insamlingen. Till det kommer en tröjauktion i Radio Kronoberg och dessutom går ett brev ut till företag i Alvesta- och Växjöområdet där vi ber om en gåva.


Signerade matchtröjor från Öster, Lakers, Troja och Tingsryd går under klubban i Uppe i Sveriges Radio Kronoberg

Med start tisdag 9 juni kan du lägga ett bud på din favoritklubbs matchtröja med spelarnas autografer på. Antingen genom att ringa in till morgonprogrammet Uppe eller via deras hemsida www.sr.se/kronoberg

Resten av veckan blir det inslag varje morgon med tröjauktion och gäster som har något att berätta. Slutbudet kan lämnas på plats vid tävlingsbanan mellan kl 10 och 12 på lördagen den 13 juni.


Brev till 4 000 företagare

En dryg vecka före tävlingen får tusentals företag i Alvesta- och Växjöområdet ett brev från Alvesta Golfklubb med en uppmaning att skänka pengar till en bättre cancervård.

– Vi hoppas givetvis också att alla länsbor passar på att skänka en liten eller stor gåva till vår insamling. Sätt in bidraget på bankgiro 5397-9613, Cancerstiftelsen i Kronobergs län, märk inbetalningen "Cancergolfen", säger Gunder.


Vi är tacksamma för hjälpen vi får

– Vår tacksamhet är redan stor och den blir självklart inte mindre av det här trevliga initiativet från Alvesta Golfklubbs sida. Vi finns på plats under lördagen mellan kl 10 och 12, berättar Bengt Martinsson, ordförande i Cancerstiftelsen i Kronobergs län.

Öster

Troja/Ljungby

Tingsryds AIF

Växjö Lakers

Tillbaka till Arkiv 2009