Bengt Martinsson ger sin syn på cancervården inför valet när SVT sänder direkt i WebbTV

När svenska folket säger sitt är sjukvård och jobb de viktigaste frågorna inför valet. Sveriges Television kommer under fem veckor i januari att granska sjukvården, bland annat cancervården i landet under namnet #dinröst.

Måndagen den 20 januari finns reportrar på plats på fem platser i Sverige för att fånga upp synpunkter och röster om cancervården. I Växjö finns Smålandsnytt utanför lasarettets huvudentré för att göra intervjuer och ställa frågor.

Det hela sänds direkt på svt.se med start kl 11.25 och det är inte bara allmänheten som kommer till tals. Även Cancerstiftelsen i Kronobergs län har bjudits in och vår ordförande Bengt Martinsson medverkar.

På tisdag kväll blir det en liten debatt i Aktuellt där politikerna med Göran Hägglund i spetsen får kommentera och ge svar på frågorna som ställs ute i landet, bland annat från Växjö.

En viktig fråga är kostnaderna för medicin som ges vid behandling av cancer, cellgifter i dagligt tal. Idag står landstingen för denna kostnad vilket kan innebära orättvisa för cancerpatienten beroende på var du bor. Har ditt landsting ont om pengar kan det innebära behandling med en billigare cytostatika som inte har lika bra effekt som ett dyrare preparat.

Kanske dags att låta staten ta ansvar för att alla cancerpatienter i landet får samma möjlighet till en effektiv behandling? Vad säger vår Socialminister och ledande oppositionspolitiker om det inför kommande val?

Cancerstiftelsens ordförande Bengt Martinsson intervjuas av SVT:s reporter Sten Winqvist om att alla ska få den effektivaste cytostatikabehandlingen oavsett vilken ekonomi ditt landsting har.

Tillbaka till Arkiv 2014