Med hembakat och disco fixade Tjejgruppen i Alvesta 10 818 kronor och 50 öre till Cancerstiftelsen

För två år sedan valde de nio tjejerna att deras projekt skulle vara att samla in pengar till Cancerstiftelsen i Kronobergs län. De ville jobba med något lokalt och eftersom nästan alla hade förlorat någon i sin närhet i cancer kändes valet naturligt.

Under ledning av Helena Kronstrand och Malin Sandberg, satte nu tjejerna Sofie, Emilia, Märta, Julia, Hanna, Filippa, Emma, Amanda och Elin igång med ideer och genomförande.

Det blev att plantera blomkrukor, väskor med teckningar, spargrisar, fågelholkar, sälja hembakat på Hemköp, ICA och vid familjegudstjänster, musikcafé i församlingshemmet och disco på samma hem och på Prästängsskolan.

Beundransvärt engagemang och massor av aktivitet som har gett ett strålande resultat. Skogskyrkan var välfylld med framför allt barn när Cancerstiftelsen i Kronobergs läns ordförande Bengt Martinsson fick ta emot pengarna av tjejgruppen. Temat för dagen var passande nog ”Ett Himla Liv”, för så var det i kyrkan.

– Vi är givetvis väldigt tacksamma och glada för att ni valt just Cancerstiftelsen i Kronobergs län som mottagare av den stora gåva som ni så målmedvetet arbetat ihop under två års tid. Jag lovar att vi ska använda pengarna klokt för de cancerdrabbades bästa, sa Bengt i tacktalet.

Efteråt gick det inte att ta miste på de unga tjejernas glädje och stolthet över det de lyckats prestera.

Än en gång ett stort tack för ert fina arbete från Cancerstiftelsen i Kronobergs län.

Tjejerna som gjorde det: Helena Kronstrand, ledare, Sofia Wikström, Emilia Endro, Märta Ring Magnusson, Julia Karlsson, Hanna Göthberg, Filippa Lavesson och Malin Sandberg, ledare. På bilden saknas Emma Berg, Amanda Elofsson och Elin Bengtsson.

Bengt Martinsson, ordförande i Cancerstiftelsen i Kronobergs län, tackar för den fina insamlingsgåvan vid överlämnandet i Skogskyrkan i Alvesta.

Pengabeviset.

Tillbaka till Arkiv 2010