Gitarrerna från Allsången i Linnéparken inbringade 26 000 kronor i samband med insamlingen till Världens barn

Vid sommarens Allsång i Linnéparken blev två högvinster inte avhämtade. Det
var signerade gitarrer som vi nu auktionerade ut i samband med SR Kronobergs insamling för Världens Barn. Lions Club i Växjö ropade in den ena gitarren för
20 000 kronor. På företaget Maskinarbeten i Alvesta ordnade Torbjörn Andersson en insamling bland arbetskamraterna, en hundralapp var gav 6 000 kronor, tillräckligt för att ropa in den andra gitarren. Och det kan bli ännu mer eftersom
den insamlingen avslutas först på fredag.

Gitarren som är signerad av Sanna Nielsen, The Moniker, Love Generation, Dag-Otto, Peje och Augustina plus några lokala artister, gick för 20 000 kronor.
På den andra har Pernilla Wahlgren, Molly Sandén, Niklas ”Cue” Hjulström, Peje & Augustina och några lokala artister skrivit sina autografer, den gick för 6 000 kronor.

Resultatet av auktionen innebär att Världens barn och Cancerstiftelsen i Kronobergs län delar på summan och får 13 000 kronor var.

En poäng i sammanhanget är att gitarrerna ger pengar i flera led. Först som priser i lotteriet i Linnéparken, sen köper Lions den ena för insamlade medel vid deras Kulturdagar och nu kan de ordna nytt lotteri, loppis eller auktion med gitarren som dragplåster.

En av de signerade gitarrerna som auktionerades ut.

Peje testar gitarren medan Fredrik och Sofia pratar i radio.

Sofia njuter av när Peje spelar in hur gitarren låter.

Peje och Per Brolléus har kul när de underhåller mitt på Storgatan.

Tillbaka till Arkiv 2012