Kristall för närmare 45 000 kronor gick under klubban när Mats Jonasson Målerås och Cancerstiftelsen ställde till med Glasauktion för tredje året i rad

Ljuslyktan Snöflinga för 125 kronor, eller en graal av Mats Jonasson med fiskmönster för 9 000 kronor. Kristall i alla prislägen ropades in vid Glasauktionen på lördagseftermiddagen.

Ungefär en timma tog det för den välkände utroparen Hanz Henriksson att med välsmord mun och svingande klubba få den ena glasbiten efter den andra att hitta sin ägare bland ett 60-tal personer som sökt sig till auktionen i Målerås.

Några rejäla fynd kunde noteras även om slutbuden överlag låg ganska nära och ganska ofta över utropspriserna. Ett tecken på auktionsbesökarnas vilja att göra en god gärning eftersom överskottet tillfaller Cancerstiftelsen i Kronobergs län.

Dacke Drängar ställde upp gratis för den goda saken och bjöd på en härligt spexig skönsång och show som avslutning inför en vid detta laget ganska fåtalig men entusiastisk publik.

Från Cancerstiftelsens sida vill vi tacka alla inblandade som på något sätt bidragit till att genomföra årets Glasauktion, inte minst Mats Jonasson Målerås.Från visningen.


Ordföranden Bengt Martinsson öppnar auktionen.


Hanz Henriksson svingade klubban.


Nöjda köpare packar sin kristall.


Dacke Drängar underhöll.

Tillbaka till Arkiv 2008