Årets Glasauktion bjuder på helt unik kristall
och skönsång av Dacke Drängar

Lördagen den 8 november kl 15 startar Årets Glasauktion på Målerås Glasbruk. Fyra av utropen är helt unika, en Graal med fiskmönster av Mats Jonasson, en Graal-vas av Klas-Göran Tinnerbäck och en kristallskulptur av Erika Höglund. Mest magnifik är Arn, en kristallskulptur med mässingsinslag som Mats Jonasson skapat, en meter hög och endast visad vid ett tillfälle 2004.

Dessutom bjuder auktionen på fem limiterade kristallbitar som Faun i Järn&Kristall och den praktfulla Pan, drygt 40 cm hög. Men framför allt finns det massor av annan fin kristall för alla plånböcker. Från ljuslyktor och smycken till väggtavlor. Sammanlagt 36 utrop.

Utropslista och förhandsbud

Gå in på vår utropslista och titta på kristallen som går under klubban på Glasauktionen. Där står också hur du gör om du vill lägga bud i förhand.

Dacke Drängar underhåller

Nytt för i år är att Dacke Drängar bjuder på skönsång och underhållning i hyttan i samband med auktionen.

Överskottet går till en bättre vård för cancerdrabbade lokalt i vårt län

På den här auktionen förenar du nytta med nöje. Inte nog med att du kanske kan göra ett riktigt fynd i kristall eller komma över ett helt unikt konstverk i kristall. På samma gång gör du en god gärning eftersom pengarna går till direkta insatser för cancervården i Kronobergs län.

Så tveka inte - bjud till.

Välkommen till Målerås!

Här säljs en vacker glasvas på förra årets auktion.

Tillbaka till Arkiv 2008