Minska risken för cancer med rätt kost och fysisk aktivitet - drömtrion Anna, Martin och Leila guidar oss

Det handlar om våra levnadsvanor. Enligt den senaste säkerställda forskningen slår WHO, Världshälsoorganisationen, fast att små ändringar av vår livsstil till vardags gör att 30-35 % av cancerfallen kan undvikas. Och det gäller även andra s.k folksjukdomar.

Många av levnadsvanornas risker är väl kända, som när det gäller tobak, alkohol och solen. Men det nya är hur rätt mat och fysisk aktivitet kan påverka i positiv riktning.

För att sprida kunskap och inspirera till godare levnadsvanor får vi den här kvällen hjälp av tre ledande experter på området. En drömtrio som vi lovar kan ge dig tips och råd som fungerar i vardagen, enkla små verktyg som inte är så tidskrävande och som ger resultat.

Anna Ottosson, ofta anlitad i olika TV-sammanhang, aktuell med hälsoshots, dietist och expert på sambandet mellan mat och cancer, nutritionsspecialist, till och med i  Nobelspecials panel.

Martin Moses, Växjösonen som numera kan titulera sig Årets Kock 2019. Till vardags på SK Mat&Människor i Göteborg. Han lagar mat på rätt råvaror, enkelt och med vardagen i åtanke. Han bjuder dessutom på smakprov.

Leila Söderholm, nominerad till Årets Talare 2018, blev Årets Hälsoinspiratör 2017. Hjälper dig lura hjärnan till vardagsträning, vad sägs om armhävningar mot diskbänken? Leila kan få oss att tänka om utan dåligt samvete och pekpinnar. Också flitig i morgon-TV.

En kväll som vi hoppas kan så några frön som kan leda till godare vanor, små enkla tips i vardagen som kan ge ett bättre liv på sikt. Växjö Konserthus den 22 okotober kl 19.00.

Varmt välkommen till en inspirerande kväll - för livet!