"Jag hade en tanke om att fylla Hjortsberga kyrka
med LivsLust och nu har det lyckats"

Med knappt två veckor kvar till konserten är det i stort sett utsålt när Gunder Karlsson från Alvesta ordnar en musikalisk myskväll med kända och lokala artister. Nära 600 biljetter är hittills sålda i förköp och ett fåtal biljetter kommer att säljas vid kyrkan kl 18 på konsertkvällen.

– Jag är överväldigad över det gensvar som mitt initiativ har fått från alla håll och kanter. För nästan exakt ett år sedan miste jag ju min Anita och jag ville göra detta för att hedra hennes minne samtidigt som överskottet  ger ett rejält bidrag till en bättre cancervård i vårt län, berättar Gunder.

Ingmar Nordström, Bo Jansson och Linda Pettersson är väl kvällens höjdpunkter som även bjuder på Gabriel Cárcamo, Hjortsberga Gospelkör, Johan Wallin, Mattias Welin, Mia Claesson, Casper Sandberg och Elisabet Cárcamo Storm.

Alla medverkande ställer upp utan ersättning. Lokaltidningen, Magazinet och Smålandsposten delsponsrar annonser. Lions, Företagarna, Lisas Blommor, Lindströms Tryckeri och Svenska Kyrkan ställer upp.

Flera bussbolag kör gratis, Alvesta Taxi&Buss från Torget 17.45, Moheda Buss från Direkten 17.30, Rydaholms Buss&Taxi busstationen 18.00, Grimslövs Buss busstationen 17.45 och Vislanda bussplan 18.00.

Förköpsbiljetter har sålts på ICA-butikerna i Alvesta, Grimslöv, Moheda, Rydaholm, Vislanda och på City Gross men är redan slut.

– Jag blir både imponerad och varm i hjärtat när jag ser engagemanget i Gunder Karlssons arbete, säger Bengt Martinsson, ordförande i Cancerstiftelsen i Kronobergs län. Det är ett beundransvärt initiativ från Gunder som dessutom ger ett stort och välkommet bidrag till vår verksamhet.

Gunder Karlsson, en nöjd initiativtagare.

Tillbaka till Arkiv 2013