Fin stämning och underhållning när "Hoppets Ljus" brann i
Almundsryds kyrka

Fantastiska BCG-gruppen i Ryd har gjort det igen. Det vilade en spänd förväntan bland arrangörerna men efter hand som publiken tog plats i den vackra kyrkan, släppte oron. Andreas Persson och Krister Strand greppade gitarrerna och slog an den fina ton som vilade över hela evenemanget den här gripande kvällen i den vackra kyrkan.

Eva Persson och Ann-Louise Jonsson fungerade som värdar och hälsade välkomna och presenterade tjejerna i Bröstcancergruppen i Ryd som fick värmande och välförtjänta applåder för sina initiativ och arrangemang som hittills dragit in drygt 400 000 kronor.

Även vi från Cancerstiftelsen i Kronobergs län fick möjlighet att kort berätta om hur vi får in pengar och hur vi använder varenda krona för lokala förbättringar av cancervården.

Andreas och Krister fortsatte med ”Jag är född i en liten by” och sen Björn Afzelius ”Du är det finaste jag vet”, innan Eva började tända ljus, Hoppets Ljus.

Under kvällen varvades tänkvärda ord och betraktelser med väl valda sånger. Eva berättade om fyra nära människor som drabbats av sjukdomen, den gode vännen, arbetskamratens man, dottern med bröstcancer och väninnan Angela med samma diagnos. Hon lämnade den ständiga frågan obesvarad – varför…varför?

Ann-Louise Jonsson pratade bland annat om att mota bort det inre mörkret genom att tända ett ljus. Och så var det förberett att alla som ville kunde tända sitt ljus och göra det till ett vackert ljushav den här rörande kvällen. Nästan alla gjorde så.

Då passade ”Du är med mig vart jag går” alldeles utmärkt och kvällen övergick snart i mingel. Det bjöds på olika läckra snittar med dricka till och hur mycket trevliga gäster som helst.

Många visade intresse för att regelbundet bidra till en bättre cancervård genom att bli med i MånadsGåvan, vilket är glädjande. Det var också påtagligt vilket engagemang Rydborna visade för Cancerstiftelsen i Kronbergs läns verksamhet.  En omtanke och generositet som visade sig i insamlingsbössorna, drygt 19 000 kronor en vanlig tisdagskväll i Ryd. Fantastiskt!

Cancerstiftelsen i Kronobergs län vill givetvis tacka alla som gjorde den här magiska kvällen möjlig, BCG-gruppen, kyrkan, Andreas och Krister och alla andra som hjälpte till.

Men det kommer säkert mer. Under kvällen påannonserades bingopromenader fyra söndagar där överskottet tillfaller Cancerstiftelsen. Som någon sa ”det känns lite tomt när kvällen är över, man blir sugen på att göra ännu mer”.

Rydborna ger sig inte, det är ett som är säkert. När vi var färdiga i kyrkan och skulle lämna, svänger en bil upp framför, ut hoppar en kvinna med två hundralappar viftande i handen och ropar ”Jag kommer väl inte för sent, kan ni ta med dom här också. Snälla?”.

Självklart Bodil, synd att du missade kyrkan för det där mötet som drog ut på tiden.

Krister och Andreas spelade och sjöng stämningsfullt.

Eva berättade om drabbade i sin närhet – varför?

Ann-Louise använde hoppets ljus för att mota bort det inre mörkret.

Bodil hann inte i tid men viftade ihärdigt med sin gåva. "Det är väl inte för sent, snälla!"

Tillbaka till Arkiv 2015