Jenny-Ann Johansson från Ljungby har nu tagit plats i styrelsen för Cancerstiftelsen i Kronobergs län

Jenny-Ann jobbar till vardags i länets Rådgivningsteam med Ljungby som bas där även Älmhult- och Markarydsområdet ingår.
– Lite överraskad blev jag allt när jag fick frågan men jag känner mig samtidigt hedrad och hoppas att jag kan bidra med mina kunskaper och min erfarenhet, säger Jenny-Ann.

Jenny-Ann Johansson är 46 år och gift trebarnsmamma. Hon håller formen med gymnastik och är flitig deltagare på Friskis&Svettis. Trädgården ligger henne varmt om hjärtat och hon njuter av att koppla av med familjen vid sommarhuset i Vitasand vid Kalmarsund.

Jenny-Ann är sjuksköterska och har jobbat inom sjukvården i 24 år, sedan drygt fyra år tillbaka inom Rådgivningsteamet. En mycket speciell arbetsgrupp som ger obotligt sjuka en möjlighet till vård i hemmet den sista tiden i livet.

– Det är ett omväxlande arbete med allt från att utbilda till dagliga besök hos patienter som behöver kvalificerad vård i hemmet, allt från dropp och blodtransfusioner till smärtlindring. En stor del av tiden går till att ge råd och stöttning via telefon till vårdtagare, anhöriga och sjukvårdspersonal. Samarbetet med distriktssköterskor och hemtjänsten är oerhört viktigt, betonar Jenny-Ann.

– Utöver detta är jag nu på sluttampen med min egen utbildning som specialistsköterska inom onkologi med inriktning på palliativ vård, alltså vård i livets slutskede. Jag räknar med att bli färdig i maj med min magisteruppsats om ”Hur sjuksköterskan bedömer behoven hos män med prostatacancer”. Den skriver jag tillsammans med en onkologisjuksköterska här i Ljungby.

– Jag ser fram mot att kunna bidra till en bättre cancervård genom mitt arbete i styrelsen. Plus att jag nog kan tillföra ett och annat från den södra delen av vårt län och på samma gång rikta blickarna mot behoven som finns där.

– Vi är väldigt nöjda med att ha knutit Jenny-Ann till oss i styrelsen. Hennes kompetens och hennes engagemang kommer att betyda mycket i vårt arbete, säger Bengt Martinsson, ordförande i Cancerstiftelsen i Kronobergs län.

– Samtidigt tackar vi Pernilla Sjöberg som nu valt att lämna styrelsen när hennes politiska uppdrag tar allt mer tid. Pernilla har genom åren gjort en värdefull insats för stiftelsen, avslutar Bengt.

Tillbaka till Arkiv 2010