Jessica bjöd på fantastisk konsert och avslöjade en hemlighet

Det var en varierad konfekt som Jessica Andersson bjöd på, från Dolly Parton till Ted Gärdestad, men publiken var förtjust och med på noterna. Närmare 300 personer hade bänkat sig för att lyssna på Cancerstiftelsens jubileumskonsert i Virestads kyrka.

”Så skimrande var aldrig havet” blev inledningen på en underbar kväll med Jessica och Anders Brunzell på gitarr och keyboard. En dryg timme med örongodis som ”Time after time”, Cindy Lauper, ”Under ytan”, Uno Svenningsson och publikfavoriten ”I only want to be with you”.

Det är svårt att välja ut någon höjdpunkt den här sagolika aftonen men Ted Gärdestads ”Himlen är oskyldigt blå” lämnade ingen oberörd. Och Jessicas egna hits i ett äkta och enklare format, som ”Give me your love”.

– Det känns viktigt och bra att vara här, sa Jessica. Och av publikreaktionerna att döma höll alla besökarna i kyrkan med.

Sen var det det där med hemligheten, ska vi tolka Jessicas kommentarer om Melodifestivalen nästa år, så skulle det förvåna väldeliga om hon inte dyker upp där på scenen igen.

– Det här var fantastiskt, menade Jessica efteråt. Och vår ordförande Bengt Martinsson kunde bara instämma.

– Vi sysslar med att förbättra cancervården för alla i hela vårt län och därför känns det viktigt att komma ut och visa vilka vi är och vad vi står för. I ett så här trevligt sammanhang blir det perfekt.

Bengt Martinsson berättar kort om varför vi samlats den här kvällen och hälsar alla välkomna.

Det vackra kyrkorummet blev en perfekt inramning när Jessica Andersson gjorde en bejublad konsert i Virestad kyrka.

Jessica och hennes kompande Anders Brunzell bjöd på en mycket uppskattad och varierande repetoar.

För Jessica kändes det både viktigt och bra att få komma hit och göra det här. "Fantastiskt" sa hon när hon tackade.

Tillbaka till Arkiv 2012