Ät rätt så stärker du ditt skydd mot cancer.
Växjö Konserthus onsdagen den 23 september

Under våren kom en intressant bok ut som heter "Maten som skyddar - mot cancer". Den är skriven av Kerstin Hultén och bygger på en stor internationell vetenskaplig rapport som sammanställt all forskningslitteratur om mat, motion och cancer.

Det finns ett samband mellan livsstil och cancer och det förhållandet kan du själv påverka. Kom till Växjö Konserthus onsdagen den 23 september kl 19. Då berättar Kerstin mer om cancerfarliga ämnen i maten och vad du ska äta för att förebygga ohämmad celldelning.

Barnen ligger Kerstin varmt om hjärtat. "Våra barn är det bästa vi har. Vi älskar dem gränslöst och ändå proppar vi dem fulla med socker, färgämnen, konserveringsämnen, transfetter mm. Varför tycker vi det går bra att ge barnen mat som gör dem sjuka, trötta och överviktiga?"

Kerstin är Med.Lic., leg dietist och magister i folkhälsovetenskap, doktorerar i ämnet epidemiologi med en avhandling om bröstcancer och skyddande faktorer i kosten.

Boka in kvällen redan nu. Entrén är 100 kronor som går till Cancerstiftelsen och därmed en bättre vård av cancersjuka i länet.

Varmt välkommen till en ovanligt intressant och givande kväll!

Vill du veta mer om Kerstin Hultén och hennes forskning kring matens betydelse kan du besöka hennes hemsida: www.smartmat.se
Läs också "Visste du att cancer avskyr..."

Kerstin Hultén.

Tillbaka till Arkiv 2009