29 000 grattis till Kent och Johnny på sextioårsdagarna

Vi har tidigare berättat om Kent och Johnnys ovanligt omtänksamma idé när de två skulle fylla 60 år. Istället för blommor och presenter bad de alla som ville uppvakta att skänka pengar till Cancerstiftelsen i Kronobergs län. Det är vi väldigt tacksamma för, det har kommit in exakt 29 000 kronor.

Det blev ett hejdundrande kalas i Kosta Folkets Hus lördagen den 27 augusti när Kent och Johnny bjudit in sina födelsedagsgäster. Runt 140 personer firade och det pågick enligt säkra källor till långt fram på natten.

Enligt samma källor har nu födelsedagsbarnen och deras närmaste vilat upp sig på en välförtjänt semesterresa och under tiden har vi räknat samman alla gåvorna och det blev på pricken 29 000 kronor. Pengar som nu kommer cancervården i vårt län till stor nytta.

Initiativet har väckt uppmärksamhet och huvudpersonerna har varit gäster i såväl Sveriges Radio Kronoberg som omskrivna i en stor artikel i Smålandsposten.

Vi tackar givetvis Kent och Johnny men också alla som uppvaktat på det här väldigt kloka sättet. Tackbreven med alla namn är nu utskrivna och skickade till 60-åringarna.

Kanske något att ta efter när du själv fyller år?

Tillbaka till Arkiv 2011