Fullsatt och stående ovationer i kyrkan för Cornelia

Något annat ord än succé vore fel att använda som sammanfattning av Cornelia Humbles skolprojekt i form av en välgörenhetskonsert till förmån för Cancerstiftelsen i Kronobergs län. Drygt 400 personer trotsade lördagskylan för en plats i värmen i Linneryds kyrka och ingen lämnade besviken. Det vittnar gåvorna om, nästan 33 000 kr.

Redan en timme före konserten skulle starta började publiken strömma till och välkomnades av Cornelia med en stor godisskål.

Hon inledde konserten med ”Sång till friheten” och valet av låtar bidrog till den fina stämning Cornelia bjöd på den här kvällen. En stämning som stärktes av hennes personliga presentationer av sångerna och hennes härliga röst.

Visst kändes det som mormor och morfar trots allt var närvarande på något vis.

Gästartister var Nathalie Hultén som tog andan ur publiken med sitt framförande av Adeles ”Hello”. Och givetvis fick mamma Marika Humble ett eget nummer, ”Den jag kunde va”.

Humbles orkester som kompade med den äran bestod förutom Marika av Cornelias bröder André och Filip plus John Bengtsson.

Kvällen bjöd på en hel rad publikfavoriter, ”Kärleksvisan”, ”Amazing Grace”, ”Ännu doftar kärlek”, ”Vart du än går”, ”Om du lämnar mig nu” och många, många fler.

Publiken tvingade med stående ovationer fram extranummer den här fina stunden i Cornelias anda.

Under programmet fick vi från Cancerstiftelsen i Kronobergs län berätta om hur vi jobbar för att förbättra cancervården lokalt.

När Cornelia summerat gåvorna från företag och privatpersoner blev det fantastiska 32 984 kronor som hon nu överlämnar. Men det går fortfarande att ge ett bidrag–  swishnumret är 076-820 31 29.

– Jag vill framföra ett stort tack till Cornelia från Cancerstiftelsen i Kronobergs län för hennes berömvärda insats. Och till alla som stöttat henne och bidragit till insamlingen. Det här var en överraskning för oss och vi önskar lycka till med skolarbetet, säger Bengt Martinsson, stiftelsens ordförande.

Gästartisten Nathalie sjöng med stor inlevelse.

Göran Palmquist berättade om Cancerstiftelsen viktiga arbete.

Kyrkan fylldes till sista plats.