Cornelia Humble och mamma Marika.

Cornelia hoppas på en fullsatt kyrka när hon ordnar välgörenhetskonsert
i Linneryd

Lördagen den 23 januari kl 18.00 går Linneryd med omnejd man ur huse för att uppleva Cornelia Humbles välgörenhetskonsert till förmån för Cancerstiftelsen i Kronobergs län. Humbles orkester spelar och gästsolister är Nathalie Hultén och mamma Marika Humble.

Från början var tanken att gymnasieprojektet på AMB skulle bli en musikal med några andra men då fick Cornelia lite panik och kände att hon vill göra något eget, en konsert.

Nästa tanke var att koppla konserten till välgörenhet och valet föll på den lokala Cancerstiftelsen.

– Någon nämnde Cancerstiftelsen i Kronobergs län och det kändes helt rätt. Eftersom både mormor och morfar gått bort i cancer har jag lätt att relatera till er verksamhet, säger Cornelia.

Sedan tidigare är familjen Humble kända för sina julkonserter i kyrkan men nu blir det välgörenhetskonsert i Cornelias tappning.

– Lite nervöst är det när jag själv ska sköta snacket och ansvara för konserten, skrattar Cornelia.

– Men jag har ju bra stöd på scenen från mamma och mina bröder i orkestern så det ska nog gå bra.

– Nu hoppas jag bara på att många ställer upp på mitt initiativ och skänker pengar till den lokala cancervården. Det är fri entré till konserten men vi samlar in frivilliga bidrag och jag hoppas givetvis att alla vill ge en gåva.

Svenska kyrkan tar ingen hyra och alla medverkande gör det gratis. Hela överskottet för kvällen går oavkortat till ändamålet.

– Det går även bra att Swisha in din gåva till 076-820 31 29. Har du inte möjlighet att gå på konserten kan du bidra ändå. Företag är också välkomna att visa omtanke med en gåva, menar Cornelia.

Välgörenhetskonserten varar i en timme och en kvart. När vi ber om smakprov säger Cornelia:

– "Var du än går" av Lisa Nilsson och "Jag och min far" i Magnus Ugglas version.

Tillbaka till Arkiv 2016