Kvarnavallafest för hela bygden med insamling till den lokala cancervården

Lördagen den 19 augusti är det dags för den traditionella Kvarnavallafesten som i år bjuder på en del nyheter. Som ”Spring för livet mot cancer”, ett motionslopp där startavgiften är 100 kr varav 40 går till Cancerstiftelsen i Kronobergs län.

– Vi hoppas på en rejäl summa till ett så viktigt ändamål. Cancern finns ju nära oss alla mer eller mindre och jag har känt att jag vill dra mitt strå till stacken, säger Jens Faber, ordförande i Virestads IF.

Välgörenhetsloppet som du går eller springer har två klasser, 4 eller 7 kilometer. Barnen har ett eget lopp på 300 meter som är avgiftsfritt. Vill man inte motionera går det givetvis att bidra med en gåva ändå, Swishnumret är 123 123 78 41 och du anger Kvarnavallafesten.

Företagen kan också vara med och visa omtanke genom att hänga på insamlingen och bidra med 20 kr per startande som går direkt till den lokala forskningen och cancervården.

Bygdegårdsföreningen och Virestads IF förväntar sig i en riktig folkfest på Kvarnavallen, det händer något hela dagen, inte minst knatteturneringen Langes Cup med 12 lag med födda -08 och en liten grupp födda -10 och -11. Virestads A-lag spelar derby mot Göteryd.
Ansiktsmålning, hoppborg och trollkarl är andra aktiviteter.

Framåt kvällen blir det mat och dans till ”Något för alla”. Konferencier under dagen är Årets Kronobergare 2016, Jenny Lange Karlsson.

– Ett väldigt vällovligt och trevligt initiativ som visar ett stort engagemang för den verksamhet som vi bedriver. Vi hoppas att många kommer till Kvarnavallafesten och vi är tacksamma för att vi får vara en del i detta, säger Bengt Martinsson, ordförande i  Cancerstiftelsen i Kronobergs län.