Lions i Älmhult har samlat in 21 600 kronor ”öronmärkta” barn och cancer i länet

– Tanken med den här insamlingen är att göra något för barnen som berörs av cancer. Forskning, vård eller stöd när någon anhörig drabbats. Cancerstiftelsen i Kronoberg län får avgöra var pengarna gör mest nytta och har lovat att berätta i efterhand vad pengarna använts till, berättar Eva Peterson, ordförande i Lions Club Älmhult.

Lions i Älmhult är duktiga på att samla in pengar till hjälpverksamhet globalt, nationellt och lokalt. Älmhults lucia, Jultian och Årets grafiska blad är bara några exempel på aktiviteter.

Ofta är det barnens behov som står i centrum och så blev det även den här gången med barn och cancer.

– Vi kan bara tacka för förtroendet och eftersom vi har länets viktigaste och mest kompetenta personer inom det här området i vår styrelse, ska vi se till att pengarna gör nytta för barnens bästa, säger Bengt Martinsson, ordförande i Cancerstiftelsen i Kronobergs län.

Eftersom vi vet att det finns ganska många Lions Club runt om i Kronobergs län kanske en uppmaning om utmaning är på sin plats. Gör som Lions Club Älmhult, en insamling till den lokala cancervården i länet via Cancerstiftelsen i Kronobergs län.

Cancervården står inför stora prövningar framöver. Antalet cancerfall kommer att fördubblas till år 2030 samtidigt, glädjande nog, som 2 av 3 botas. Sammantaget innebär det att trycket på cancervården kommer att öka enormt.

Därför välkomnar vi alla former av lokala insamlingar.

Tack Lions Club Älmhult!

Tillbaka till Arkiv 2015