Ann-Britt och Ralf kommer till Växjö för att berätta om hur de lyckats se ljuset i tunneln trots sin tunntarms- respektive prostatacancer.

Ann-Britt är journalist på Sveriges Television och Ralf Edström en av våra mest kända fotbollsspelare genom tiderna, numera på radiosporten och jobb med handikappidrott.

Onsdagen den 2 april kl. 19.00 berättar de om sina upplevelser och hur sjukdomen blivit en del av deras vardag. Plats IOGT, Vattentorget, Växjö.

Efterhand fyller andra gäster på den här kvällen, Zosja Carlsson från Kråksjömåla utanför Tingsryd som själv är drabbad av bröstcancer. Ingalill Amurén, Växjö, ger oss en anhörigs perspektiv, hennes man Åke har prostatacancer. Göran Carlstedt är chef för Onkologen i Växjö och Bengt Martinsson är ordförande i Cancerstiftelsen i Kronobergs län.

Vår välkände domkyrkokaplan Leif Adolfsson kommer att leda ett samtal med den här spännande gruppen i bästa Skavlan-stil. och det är ingen tillfällighet att vi valt rubriken Livslust.

Cancerstiftelsen i Kronobergs län grundades av Ulla-Britt Hansson från Växjö. Bland alla hennes noteringar från tidigt 90-tal har vi lyft fram hennes tankar kring just ordet Livslust och tanken med den här kvällen är att deltagarna ska dela med sig några positiva tankar och redskap som kan underlätta vardagen för drabbade och anhöriga.

Entré 100 kronor, går oavkortat till Cancerstiftelsen i Kronobergs län. Vi säljer biljetter på plats från kl.18.00. Om du vill förhandsboka biljetter kan du ringa oss på 0470-188 89.

Här får du Ulla-Britts tankar kring Livslust:

Utnyttja kroppens egna resurser.

Besegra din sjukdom, kämpa, var aktiv, mental träning.

Lev nu! Var dag är en sällsam gåva, en skimrande möjlighet.
Isolera dig inte, håll kontakten med vänner och jobb.
Vila, ladda batterierna, visualisera.
Skratta, slappa.
Livskvalitét, njut av naturen, orka leva normalt, prioritera.
Underverk, gud, alternativ vård.
Sätt guldkant på tillvaron, mys, god mat, knytkalas, kläder, resor.
Tron kan försätta berg.

Välkommen till en, som vi hoppas och tror, givande kväll!

Tillbaka till Arkiv 2014