Livslust – om förmågan att se ljuset när cancern kommit in livet.
Ann-Britt Ryd Pettersson gästar Garvaren i Ljungby

När man drabbas av cancer är det inte lätt att se ljuspunkterna i tillvaron. Även dina nära och kära, vänner och arbetskamrater påverkas av situationen. Den här kvällen samlas några som varit eller är med om den här tillvaron för att berätta och samtala om hur dom lyckats se och ta vara på de ljusa stunderna.

Ann-Britt Ryd Pettersson är känd journalist på SVT som drabbades av cancer i tunntarmen och hon berättar om sin väg tillbaka. Medverkar gör också Göran Carlstedt, chef för Onkologen i Växjö, som berättar om flera positiva saker som är på gång med cancervården i vårt län.

Zosja Carlsson från Kråksjömåla utanför Tingsryd är själv drabbad av bröstcancer. Hon berättar om sin kamp. Gunder Karlssons fru Anita dog för några månader sedan, som anhörig delar han med sig av sina erfarenheter.

Program- och samtalsledare är en inte helt obekant Per Brolleus. Bengt Johansson står för lite underhållning.

Alla är välkomna till Garvaren Nöje tisdagen den 13 november kl 19. "Entrégåva" 100 kronor, hela summan går till Cancerstiftelsen.

Tanken med Livslust är att vi vill förmedla lite hopp och positiva verktyg som vi alla kan använda oss av när det känns tungt i vardagen. Begreppet Livslust har vi lånat av vår grundare Ulla-Britt Hansson som själv använde det och gav det följande innebörd enligt hennes egna anteckningar.

Utnyttja kroppens egna resurser.
Besegra din sjukdom, kämpa, var aktiv, mental träning.

Lev nu! Var dag är en sällsam gåva, en skimrande möjlighet.
Isolera dig inte, håll kontakt med vänner och jobb.
Vila, ladda batterierna, visualisera.
Skratta, slappa.
Livskvalitet, njut av naturen, orka leva normalt, prioritera.
Underverk, gud, alternativ vård.
Sätt guldkant på tillvaron, mys, god mat, knytkalas, kläder, resor.
Tron kan försätta berg.

Tillbaka till Arkiv 2012