Växjö Lucias insamling till Cancerstiftelsen i Kronobergs län ser ut att slå rekord i år

Äldreboendet Borgmästaren och några avdelningar på Växjö lasarett blev de sista besöken i en lång rad för Växjö Lucia 2014.

– Det har varit fantastiskt kul, inte minst för att vi samlar in pengar tlll Cancerstiftelsen i Kronobergs län, säger Amanda, årets lucia.
– Men det är samtidigt slitsamt och det ska bli skönt med lite vila nu både för kroppen och rösten.
De 17 tjejerna i luciatåget har gjort 35 framträdanden under en dryg vecka. På företag, organisationer och offentliga platser. Alltid lika varmt välkomna.

Luciatraditionen är verkligen stark och det är många som spontant framför sin uppskattning över att Växjö fått en lucia igen.

– Vi är väldigt tacksamma för att Föreningen Växjö Lucia har valt att samarbeta med oss när det gäller Växjö Lucia, säger Bengt Martinsson ordförande i Cancerstiftelsen i Kronobergs län.

– Jag vill framföra ett stort tack till Föreningen Växjö Lucia, för deras glädje, engagemang och drivkraft för att ge Växjöborna traditionen med lucia och för att de samlar in pengar till den lokala cancervården.

– Sen vore inte det här möjligt utan alla sponsorer av olika slag som ställer upp för Växjö Lucia och Cancerstiftelsen, ni förtjänar givetvis också ett varmt tack.

Nu väntar en del efterarbete, allt från att tvätta linnen till att skynda på insamlingen. Du kan fortfarande skänka pengar till Växjö lucia, bankgiro 167-8267.

På söndagseftermiddagen höll luciagänget en känslosam avrundning med många fina ord och mycket kramar.

Tillbaka till Arkiv 2014