”Jag glömmer aldrig när vi fick pengar till en ultraljudsapparat,
för att lägga piccline”

Så berättar Eva Wetterling från Ljungby om sin första upplevelse av Cancerstiftelsen i Kronobergs län. Eva jobbar på onkologens dagsjukvård där och för att slippa sticka patienten varje gång cytostatika (cellgifter) ges, sätter man in en slang i överarmen, en piccline. Eva är en av blott sex personer i länet som får göra det.

Eva, 51 år, är en av tre nya kvinnor som tagit plats i styrelsen för Cancerstiftelsen i Kronobergs län. Ny är också Ann-Christin Kärrman, nybliven pensionär och före detta kurator på Barn- och ungdomskliniken på Växjö lasarett liksom Elisabet Cárcamo Storm, 47 år, som jobbar som präst i Alvesta församling.

– Det finns nog en hel del som jag kan tillföra med mina erfarenheter från arbetet som kurator. Cancerstiftelsen bidrar stort varje år till vidareutbildning av vårdpersonal lokalt i länet och det tycker jag är väldigt viktigt, säger Ann-Christin Kärrman.

– Jag är bra på tankar och idéer och har nog en hel del att bidra med i allt från galor till sorgbearbetning, menar Elisabet Cárcamo Storm. Om vi kunde nå ut med skillnaden mellan hur Cancerstiftelsen i Kronobergs län jobbar jämfört med Cancerfonden, tror jag att fler skulle välja att stödja den lokala stiftelsen och därmed den lokala forskningen och cancervården.

– Det känns som våra tre nya styrelsekvinnor är väl lämpade uppgiften och jag ser fram mot att få dela deras synpunkter, idéer och tips på hur vi kan bli ännu bättre och effektivare i vår kamp för en bättre cancervård lokalt, välkomnar Bengt Martinsson, ordförande i Cancerstiftelsen i Kronobergs län.

Eva Wetterling, Ljungby

Ann-Christin Kärrman, Växjö

Elisabet Cárcamo Storm, Alvesta

Tillbaka till Arkiv 2015