En lyckad kväll på Ryttartorpet fylld av värme och givmildhet

Ett hundratrettiotal personer hade sökt sig till Ryttartorpet den lite kylslagna men regnfria onsdagskvällen och möttes av det tråkiga beskedet att Adam och Madeleine tvingats skjuta upp sitt framträdande pga en akutoperation. Men den goda nyheten var att ersättarna, Inge Fridén och Vendela Hollström, ställde upp med kort varsel och bjöd på en trevlig och uppskattad kväll.

Vendela inledde med ett par känsliga sånger för att efter hand bjuda både på sig själv och ett antal ”powerlåtar”. Höjdpunkten var nog när hon framförde Sanna Nielsens ”Undo” till publikens stora förtjusning av applåderna att döma.

Inge varvade kända låtar med roliga historier och skratten ekade i logen. Avslutningen blev passande nog ”We’ll meet again…” och vem vet, det pratades lite i efterhand om att göra en kväll  för Cancerstiftelsen i Kronobergs län till tradition på Ryttartopet.

Klart är i alla fall att Adam och Madeleine kommer tillbaka nästa sommar.

Hur mycket pengar kvällen gav är inte färdigräknat men erfarna arrangörer konstaterade att givmildheten var större än vanligt den här kvällen. Vi återkommer när vi vet hur mycket kvällen gav i pengar.

Publiken var nöjd och från Cancerstiftelsen i Kronobergs län vill vi framföra ett tack till frilufsbasen Ryttartorpet för att vi fick vara med och för deras generositet, ännu ett tack till Vendela och Inge för att de ställde upp med kort varsel och bjöd på gaget. Och givetvis ett stort tack till alla gäster som gav en gåva till Cancerstiftelsen .

Ett tips till slut, Ryttartorpet har ett digert program under sommaren som du hittar på deras hemsida. Det är en underbar plats vid Helgasjön som är väl värd ett besök eller två.

Publiken som strömmade till var nyfikna på Cancerstiftelsens verksamhet.

Logen fylldes snabbt, konstaterade Ryttartorpets Olle Svensson, i röd jacka längst fram.

Tillbaka till Arkiv 2015