Glädje och tacksamhet över de nya rullstolarna
som nu finns på lasaretten i Ljungby och Växjö

Nu är rullstolarna på plats. Fyra stycken nya bekväma sådana på lasarettet i Ljungby och lika många i Växjö. Prydligt märkta med skyltar som talar om att det är Cancerstiftelsen i Kronobergs län som stått för gåvan.

– Vi fick en förfrågan eftersom det visar sig att rullstolar har en tendens att försvinna av olika orsaker, säger stiftelsens ordförande Bengt Martinsson. Lite märkligt kan tyckas men det är visst vanligt att de blir stående ute på avdelningar runt om i lokalerna och det har nog hänt att en och annan stol försvunnit ut genom dörrarna också.

Rullstolarna fyller en viktig funktion, inte minst för cancerdrabbade som behöver färdas en lång väg genom korridorerna på lasaretten. Stolarna är av senaste modell och bekväma på samma gång som de är lätta och smidiga att hantera.

Den här gåvan underlättar för många patienter och även personalen på lasaretten har uttryckt sin uppskattning över de nya rullstolarna, både muntligen och i form av tackkort.

– Vår uppgift är, att på alla sätt vi kan, förbättra cancervården i länet. Det finns så mycket att göra och de nya rullstolarna är en liten men betydelsefull del i det arbetet, förklarar Bengt Martinsson.

Tillbaka till Arkiv 2010