Skrattfest och stående ovationer när tjejerna i Ryd
ordnade underhållning och insamling

Nära 300 personer hade bänkat sig i Ryds Folkets Hus för att roa sig med Nöjeskompaniets show. På samma gång drog alla sitt strå till stacken för en bättre cancervård i länet eftersom kvällens överskott gick till Cancerstiftelsen i Kronobergs län, som också var på plats.

Det var en kväll som bjöd på allt från skönsång till buskis. Killarna från Mörrum hade med sig både Siv ”Augustina” Carlsson och Jojje ”Dag-Otto bevbä’an” Jönsson, då förstår ni själva. Och publiken var med på noterna och njöt i fulla drag.

Anders, Håkan plus en till tog på allvar upp kampen med Il Divo när de rörde publiken med sitt mäktiga framförande av ”You raise me up”. Men de dök också upp som både Elvis och Tom Jones. Och inte minst, som pizzabagare från Mörrum i den oförglömliga sketchen.

Sivan ville inte vara sämre och framförde bland annat ett klassiskt skillingtryck med egen text, och som inte det var nog, spelade hon, nåja, fiol!. Den speciella Augustinaklänningen fick också vara med för att ingen skulle bli besviken. Hur länge håller den ihop?

Jojjes bästa för kvällen var nog den eftertänksamme filuren som gjorde de två jägarna sällskap vid fikat på passet i skogen, men det är inte lätt att välja.

För initiativet och arrangemanget stog alltså ”bröstcancertjejerna” i Ryd. Och den här gången hade de bestämt att överskottet skulle öronmärkas till åtgärder inom prostatacancerområdet.

– Hur mycket kvällen gav är inte klart ännu, fortfarande kommer det in pengar från företag och andra givare. Vi får återkomma till det, säger Angela Olsson, en av tjejerna.

– Det är verkligen på sin plats att rikta ett stort tack till alla inblandade och till tjejerna för engagemanget för vår sak och för den fantastiska insatsen, hälsar Bengt Martinsson, ordförande i Cancerstiftelsen i Kronobergs län.

Publiken fyllde på i Folkets Hus och visst kan man ana en spånd förväntan inför den kommande skrattfesten.

Nöjeskompaniet visade hur man kan använda kastruller, annorlunda Sumo-brottare, publikfrieri och Siv sjöng ett trådrypande skillingtryck.

Cancerstiftelsen i Kronobergs län var givetvis på plats för att tacka alla som bidragit till insamlingen. Och för att sälja böcker, pins och locka nya givare till MånadsGåvan.

Tillbaka till Arkiv 2013