SPF Seniorerna ger Cancerstiftelsen i Kronobergs län möjligheten att sprida information bland medlemmarna

– Det här är ett ämne som tyvärr berör väldigt många av våra medlemmar, nästan alla har vi ju någon i vår omgivning som drabbats av cancer. Därför är den lokala cancervården oerhört viktig och Cancerstiftelsen i Kronobergs län arbetar med att förbättra den hela tiden och vi är nu överens om ett samarbete, förklarar SPF Seniorernas distriktsordförande i Kronoberg, Åke Wenrup.

Premiär för samarbetet blir det redan den 24 mars på Grimslövs Folkhögskola när SPF Seniorernas distrikt Kronoberg har stämma. Då kommer Cancerstiftelsen i Kronobergs län att finnas på plats för att svara på frågor och informera.

– Vi är väldigt glada för det här samarbetet. Vi har ett behov av att bli mer synliga och få berätta vad som skiljer oss från andra insamlingsorganisationer. Här i vårt län ska vi vara kända för vår verksamhet och vara ett naturligt alternativ när någon vill bidra till en bättre cancervård. Samarbetet med SPF Seniorerna är ett steg i rätt riktning, menar Bengt Martinsson, ordförande i Cancerstiftelsen i Kronobergs län.

SPF Seniorerna är en imponerande organisation med 6 520 medlemmar i länets 36 föreningar.

Till hösten kommer Cancerstiftelsen att delta vid ytterligare ett par arrangemang ordnade av SPF Seniorerna i länet – Kulturdagen i Alvesta den 15 september och vid ordförandekonferensen den 29 september.

Jag ser samarbetet som en möjlighet för våra medlemmar att bidra till en bättre cancervård i länet, förklarar Åke Wenrup, distriktsordförande i SPF Kronoberg.

(Bilden lånad av SPF Kronoberg)

Tillbaka till Arkiv 2015