HöstGlädje när vi för sjätte gången delar vi ut vårt Forskningsstipendium nu på söndag 20 oktober
kl 19 i Växjö Domkyrka

På torsdag den 17 oktober kommer Cancerstiftelsen i Kronobergs län att på en presskonferens avslöja vem som får ta emot årets Forskningsstipendium.
På söndag kan du se och höra vår stipendiat berätta om sig och sin forskning och ta emot en check på 150 000 kronor vid vår traditionella ceremoni i Växjö Domkyrka.

– Vi hade flera kvalificerade ansökningar att ta ställning till den här gången vilket tyder på att vårt Forskningsstipendium har hög dignitet, säger Bengt Martinsson, ordförande i Cancerstiftelsen i Kronobergs län.

– Det är viktigt att det bedrivs cancerforskning lokalt i vårt län, inte bara för resultaten den ger, utan också för att det blir intressantare att jobba här för duktiga specialister. Då höjs också nivån på cancervården i länet, betonar Bengt Martinsson.

En förutsättning för att få vårt stipendium är att forskningen har en koppling till vårt län på något sätt.

Som vanligt bjuder ceremonin på värmande underhållning i höstmörkret. Och som vanligt är det Ingmar Nordström och Leif Adolfsson som svarar för programmet, den här gången tillsammans med Ingemar Hedberg.

Det är fri entré och alla är varmt välkomna. Du får möjlighet att stödja vår verksamhet vid den frivilliga kollekten som tas upp efter ceremonin.

Tillbaka till Arkiv 2013