Stipendiaterna Martha och Lars hyllade i Domkyrkan med musik och lyrik som värmde i alla bänkrader

Det blev en underbar ceremoni i Växjö Domkyrka på söndagskvällen när Cancerstiftelsen i Kronobergs läns båda stipendiater, Martha Olsson och Lars Norberg, officiellt fick ta emot Forskningstipendiet på 50 000 kronor vardera.

Överlämnare var Cancerstiftelsens ordförande Bengt Martinsson som också inledde kvällen med att berätta lite om stiftelsens verksamhet inför de uppskattningsvis 250 gästerna som hade trotsat vädrets makter den här kulna aftonen när vintertiden gjort sitt intåg.

Det är svårt att tänka sig en trevligare och mer avkopplande knapp timme än den Leif Adolfsson, Linda Andersson, Yvonne Steen Ohlander och Ingmar Nordström bjöd på i den mäktigt ljusprydda Domkyrkan med det vackra altarskåpet i kristall i fonden.

Ett väl avstämt program som inleddes med "Höstvisa" och på slutet bjöd på såväl "I höstens rike" som "Anthem", det senare på saxofon som bara Ingmar kan. Han verkade extra spelglad efter att ha sett Östers IF ta sig tillbaka till Superettan dagen innan.

Leif var för stunden ovanligt sångglad men svarade utöver det för ett träffsäkert lyriskt urval av bland andra Växjöprofilen Jonas Fors. Linda briljerade som vanligt med sin härliga röst och Yvonne svarade för ett utmärkt ackompanjemang både på piano och orgel.

Roligt att så många fick uppleva den här underbara kvällen i Domkyrkan då värme och ljus intog höstens rike. Från Cancerstiftelsen i Kronobergs län tackar vi Leif, Linda, Yvonne och Ingmar för deras fina insats och givetvis alla besökarna, inte minst för de 9 004 kronorna som den frivilliga kollekten inbringade.

Lars och Martha skiner i kapp. Bengt, vår ordförande verkar mer tagen av stundens allvar.

Det var mäktigt och det var mästerligt, Ingmar och hans bäste vän saxofonen med "Anthem".

En ovanligt sångvillig Leif i en duett med Linda.

Yvonne bjöd på känsla och inlevelse vid pianot.

Vackert och välljudande när Linda trollbinder publiken.

Med välförtjänta applåder och vackra blommor hyllades de medverkande.

Tillbaka till Arkiv 2009