Fullt hus när Sven-Erik och Henrik fick sina forskningsstipendier i Växjö Domkyrka

Det blev en underbar söndagskväll när närmare 650 personer hade sökt sig till värmen i Växjö Domkyrka för att vara med vid stipendieutdelningen och njuta av den stämningsfulla underhållningen som Linda Andersson, Yvonne Steen Ohlander, Ingmar Nordström och Leif Adolfsson bjöd på under rubriken "Tro, hopp och kärlek".

Cancerstiftelsens ordförande Bengt Martinsson inledde med
att hälsa välkommen och presentera de två stipendiaterna, Sven-Erik Olofsson och Henrik Kjölhede, som blev diplom- och blomsterhyllade innan de beskrev vad forskningen går ut på och hur pengarna – 150 000 kronor vardera – ska användas.

Den lilla konserten inleddes av Linda som så vackert och kraftfullt sjöng ”Min plats på jorden” av Py Bäckman och Fredrik Kempe. Därefter följde Beppe Wolgers och Olle Adolfssons ”Mitt eget land” och visst kändes det som det svävade omkring en ängel i Domkyrkan när Yvonne sjöng ”Ängeln i rummet” som Eva Dahlgren skrivit.

Leif höll ihop programmet med tänkvärda texter och kloka ord, både egna och andras.

Sedan blev det både ”Tröstevisa” och ”Kärleksvals” följt av ”Ett liv för mig” av Anders Edenroth innan Linda bjöd på klassiska ”Mio, min Mio”. När den irländska folkvisan ”Herre att få se dig” tonade ut led kvällen mot sitt slut och ”You raise me up” blev en värdig final med Ingmars härliga saxofon.

Men det var ingen som ville att den här kvällen skulle ta slut så publiken satt lugnt kvar och såg hur artisterna blomsterhyllades och Ingmar fick ta ton igen i ett litet extranummer.

Efterhand som kyrkan långsamt tömdes fylldes kollekthåvarna vid utgångarna och glädjande nog tog det en stund att räkna ihop totalsumman som slutade på 19 797 kronor.

Bengt Martinsson, ordförande i Cancerstiftelsen, hälsar välkommen.

Här ser du ett litet bildkollage från den mysiga söndagskvällen i Domkyrkan.

Linda bjuder på skönsång i "Min plats på jorden."

Ingmar med sin magiska saxofon.

"Ängeln i rummet", här är det Yvonne.

Linda och Leif sjunger "Tröstevisa" tillsammans.

Väldigt välförtjänta blomsterhyllningar till kvällens artister.

Tillbaka till Arkiv 2011