Nu sprider krassetavlan ljusa
sommarminnen på Onkologen

Onkologen på Lasarettet i Växjö fyllde 10 år och det firades med Julkaffe för personal och gäster.
Då passade Cancerstiftelsen i Kronobergs län på att överlämna en gåva, ett konstverk av Sven Ljungberg som fångat en färgstark krasserabatt på ett fantastiskt sätt.

Ljuset i tunneln

– Tanken är att den ska finnas här i vardagen till glädje för både personal och patienter. Att den ska fånga blicken för ett ögonblick och sprida lite ljus i tillvaron. Kanske till och med skingra tankarna en stund, det kan vara nog så betydelsefullt och ge lite värme i en orolig och av sjukdomen märkt kropp, sa Bengt Martinsson, ordförande i Cancertiftelsen i Kronobergs län.

Det blev jubel

Det råder inget tvivel om att det var en uppskattad gåva. Det gick ett förtjust mummel bland gästerna när tavlan avtäcktes och överlämnades till Thomas Edekling. Thomas tackade för den fina gåvan och lovade att den skulle få en plats som den förtjänar. Omedelbart efter julkaffet fick vi följa med och se den upphängd på plats vid ett väntrum där många kan se den härliga tavlan.

Thomas tillbaka i september

Thomas bjöd förresten på ett uppskattat besked. Han kommer närmast att jobba ett tag i Uppsala och därefter i USA. Men det glädjande beskedet var att i september kommer han tillbaka till jobbet i Växjö, vilket hittills varit lite oklart. Ett besked som möttes med spontana ”ja-rop” bland personalen. Säkerligen också bland patienterna.


Tomas Edekling tar emot tavlan från Bengt Martinsson, ordförande i Cancerstiftelsen i Kronobergs län.Tomas har precis hängt tavlan vid väntrummet där den ska sprida lite ljus och skingra tankarna en stund.

Tillbaka till Arkiv 2007