75 Tingsrydsbor fick veta senaste nytt om bröst- och prostatacancer när Stiftelsen kom på besök

När Fredrik Liedberg lämnade återbud samma dag däckad av kräksjuka, blev det en något nervös väntan på att Thomas Edekling skulle hinna fram i tid. Han kom direkt från Karolinska Institutet i Stockholm där han bevittnat en operation utförd av en 70-årig amerikan som enligt Thomas kan vara en blivande Nobelpristagare.

Kvällen inleddes med en kort presentation av Cancerstiftelsen i Kronobergs län av styrelsens Göran Palmquist. Sedan berättade Margareta Göthe Dalgren, mera känd under signaturen "Meg", om sina egna erfarenheter efter att hon fått besked om sin bröstcancer för några år sedan. Därefter var det en inspirerad Thomas Edekling, Onkolog, som med bravur drog ett tungt lass under drygt två timmar. Han informerade både om bröstcancer och, i Fredriks frånvaro, om prostatacancer. Enda avbrottet var för att sträcka på benen och inta lite förfriskningar.

Thomas fick avslutningsvis svara på en hel rad frågor och vi fick ta emot många uppmuntrande och tacksamma kommentarer från kvällens åhörare.Margareta Göthe Dalgren berättar om sina erfarenheter.


Thomas Edekling berättar om bröstcancer...


......och om prostatacancer


Många kom och lyssnade på informationen.


En nöjd Thomas Edekling pustar ut.

Tillbaka till Arkiv 2008