Tisdagen den 6 november bjuder vi på högklassig vägledning och råd inom vård i livets slutskede

Det här är en halvdagsutbildning speciellt för dig som i jobbet möter cancersjuka människor under lindrande vård, ofta när livet håller på att ta slut. Den här gången har vi valt att lägga till ett närståendeperspektiv och vi vågar lova ett program utöver det vanliga. För att så många som möjligt ska kunna komma kör vi en omgång på förmiddagen och en på eftermiddagen.

Förmiddag 8.30 - 12.15. Samma på eftermiddagen 13 - 16.45. Med fikapaus!

”Familjens livssituation påverkas när de lever med cancer”, Marie-Louise Möllerberg, vår forskningsstipendiat, som forskat om den cancerdrabbade familjens hälsa.

”Samtal vid allvarlig sjukdom - etiska och existensiella perspektiv”, Sofia Morberg Jämterud, postdoc på Palliativt centrum för samskapad vård, Linnéuniversitetet Växjö. Etikforskare och präst som jobbat på Ersta barnhospice.

”De närståendes kris och behov av stöd”, Peter Strang, professor i palliativ medicin på Karolinska Institutet, känd författare och expert i radio och TV.

”Att finnas bredvid när livet gör ont”, Elisabet Cárcamo Storm, kyrkoherde Alvesta, har lång lokal erfarenhet som präst i det palliativa rådgivningsteamet.

Cancerland - tur & retur”, Karin Wahlberg, själv cancerdrabbad läkare, miste sin mamma i cancer som barn, författare och tidigare lärare i både Växjö och Ljungby.

Vi håller till i Katedralskolans aula i Växjö med parkering på grusplanen bakom skolan.

Vi bjuder på detta

Den här halvdagsutbildningen erbjuder Cancerstiftelsen i Kronobergs län kostnadsfritt. Vi gör det för att vi tycker att den palliativa vården är en väldigt viktig del av den lokala cancervården.

Obs! Utbildningen är fulltecknad och det är inte längre möjligt att anmäla sig.