Gemensam manifestation i Växjö med professor Mef Nilbert på internationella Världscancerdagen

Onsdagen den 4 februari står frågor om cancer och cancervård i centrum över hela världen, på den internationella Världscancerdagen. Det sker på många olika sätt, i Stockholm har Nätverket mot cancer föreläsningar och seminarier med temat ”Mot cancer - För cancerberörda”. I Malmö blir det ljusmanifestation på Stortorget.

I Växjö ordnar en rad organisationer gemensamt ett kvällsevenemang för allmänheten i Växjö Domkyrka med start kl 19.00. Programmet är varierat med information, musik och tänkvärda ord och dikter.

Chefen för Regionalt Cancercentrum Syd, professorn i onkologi Mef Nilbert, berättar om ”Ännu bättre cancervård – Vad ska vi göra?”.  Om stöd till personer som är nära den drabbade och ”som pusslar pusslet”, informerar Carolina Cederlund, anhörigsamordnare i Ljungby.

Domkyrkokaplan Leif Adolfsson är kvällens värd och delar med sig av i sammanhanget kloka och tänkvärda ord. Plus en och annan dikt.

För det musikaliska inslaget svarar Kammarkören Sankt Sigfrid.

Alla är varmt välkomna, ingen entré men en frivillig kollekt tas upp till förmån för arrangörerna.

Den här kvällen ordnas av Cancerstiftelsen i Kronobergs län, ILCO, ProLiv, BCF Viktoria, Blodsjukas förening, Barncancerföreningen Södra, Växjö Domkyrkoförsamling och Sensus.

Regionalt Cancercentrum Syd är en av sex kunskapsorganisationer i Sverige som ska utveckla cancervården inom ramen för den nationella cancerstrategin. RCC Syd omfattar Region Skåne, Region Halland, Region Kronoberg och Landstinget Blekinge.

Tillbaka till Arkiv 2015