Den 4 februari uppmärksammar vi den internationella Världscancerdagen med historik, nyheter och berättelser i Växjö Domkyrka 4 februari kl 19.

På Världscancerdagen genomförs evenemang över hela världen för att belysa problem och möjligheter med allt som har med sjukdomen cancer att göra. Här i Kronobergs län har Cancerstiftelsen, lokala patientföreningar, SENSUS och Svenska Kyrkan tillsammans sedan några år tillbaka skapat ett eget evenemang i Växjö Domkyrka.

Nu på måndag den 4 februari är det dags och det blir ett varierat program med information, tänkvärda ord och underhållning. Margareta Göthe Dalgren, Cancerstiftelsen i Kronobergs län, känd under signaturen Meg, är själv drabbad och hon delar med sig av sina erfarenheter och sitt arbete i vår stiftelse.

Leif Adolfsson behöver ingen närmare presentation och han sprider som vanligt värme och kloka ord.  Martin Söderberg är onkolog och han kommer att berätta om ”Cancerbehandling förr och nu”, det har skett många revolutionerande genombrott under de närmare 40 år han har varit verksam.

Landstinget Kronoberg satsar som aldrig förr på cancervården i länet. Robotkirurgi, ny strålapparat, ny utrustning för diagnostik, effektivare vårdkedja och bemanning, ja, listan är lång och nu växer en ny huskropp upp på lasarettsområdet i Växjö. Samtidigt som ett avtal med Blekinge är klart och ett regionalt cancercentrum syd skapas tillsammans med Skåne.

Vår landstingsdirektör Börje Lindqvist har många spännande nyheter att berätta om när han gästar Domkyrkan på måndag.

För underhållningen står Moa Olofsson, Matilda Svensson och Allan Rogers, sång och piano.

Det är fri entré och vi hälsar dig varmt välkommen till Växjö Domkyrka på måndag kl 19!

Tillbaka till Arkiv 2013