Vi uppmärksammar Världscancerdagen i Växjö Domkyrka

Över hela världen riktas under måndagen den 4 februari blickarna mot frågor som har med cancer att göra. Så även i Växjö där ett antal lokala organisationer gör gemensam sak med en enkel manifestation för alla som vill delta i Växjö Domkyrka kl 18.00.

Temat i år handlar om att förebygga cancer och hur livsstilen påverkar. Om detta berättar arbetsterapeuten Christina Håkansson och sjukgymnasten Anna Gradeen under rubriken ”Fysisk aktivitet och livet i balans”.

Prästen Jens Linder ger oss några kloka ord på vägen och för underhållningen står Frida Yman och Judith Gradén med sång och piano. Som vanligt inleder vi med att tända ljus.

Alla är varmt välkomna och det är fri entré men vi tar gärna emot en gåva i kollekten som går direkt till den lokala cancervården via Cancerstiftelsen i Kronobergs län.

Lokala arrangörer är Cancerstiftelsen i Kronobergs län, ILCO (tarm, uro och stomiförbundet), Blodsjukas förening södra, Bröstcancerföreningen Kronoberg, ProLiv Kronoberg, Sensus och Svenska Kyrkan i Växjö.