Fri entré mot Linköping – ge en gåva till cancervården istället

Vi har tidigare berättat om det samarbete vi har med Växjö DFF, vårt stolta damlag som spelar i högsta serien, Allsvenskan.

På måndag den 7 september kl 19.00 är det hemmamatch när storlaget Linköping kommer på besök. För att göra det till en riktig folkfest har ett antal sponsorer betalat entrén för publiken, det är gratis att gå på matchen.

På samma gång har Cancerstiftelsen i Kronobergs län bjudits in för att samla in pengar till den lokala forskningen och cancervården. Vad är då naturligare än att publiken lägger den insparade entrépengen som en gåva istället.

Några tjejer från Växjö DFF kommer att finnas på plats med bössor och det går givetvis bra att Swisha på 123 123 78 41. Det gäller även om du inte har möjlighet att gå på matchen, ange VDFF.

Redan kl 17 är det sponsorträff på restaurang Östergatan med celebert besök av damlandslagets förbundskapten Peter Gerhardsson, som berättar om sitt jobb med laget.

”Mer än bara fotboll” är temat för insamlingen. Med det vill Växjö DFF säga att deras engagemang sträcker sig långt utanför den gröna gräsmattan. En omtanke om människor och att livet ibland är jobbigt.

– Vi är både glada och stolta över den uppmärksamhet Växjö DFF visar för vår verksamhet och att vi får vara en del i deras arrangemang, säger Bengt Martinsson, ordförande i Cancersstiftelsen i Kronobergs län.