När vi fyller 20 ger vi presenterna.
Victoria och ProLiv får 20 000 kr var.

Cancerstiftelsen i Kronobergs län har som huvudinriktning att förbättra vården lokalt för  cancersjuka. Patientföreningarna är med sin kontaktverksamhet ett stort stöd för enskilda personer som drabbats av  den svåra sjukdomen, och deras anhöriga. De här föreningarna är därför ett viktigt komplement till Cancerstiftelsens arbete.

– Vi vill gärna uppmärksamma de två största lokala patientföreningarna, Bröstcancerföreningen Victoria och prostatacancerföreningen ProLiv, nu när vi firar vårt 20-årsjubiléum, säger Bengt Martinsson, stiftelsen ordförande.

– Styrelsen har därför beslutat att ge Victoria och ProLiv 20 000 kronor vardera som ett bevis på vår uppskattning över det föreningarna uträttar till vardags. Tusen kronor för varje år som vi funnits, hoppas vi ska komma medlemmarna till nytta.

– Det är inte första gången vi ger bidrag till de här båda föreningarna, 2005 när ProLiv var nystartade, fick bägge ta emot en lika stor gåva, berättar Bengt.

Det blev givetvis positiva reaktioner när Bengt ringde upp de bägge ordförandena och berättade om våra jubiléumsgåvor.

– Nämen, så trevligt. Det känns alltid lika bra när det vi gör uppskattas och belönas på det här sättet, säger Bernt Gröön, ProLiv.

– Vad ni är snälla, vi är så tacksamma, jag ska genast ringa runt och berätta för mina styrelsevänner, jublade Brita Warnander Hult i Bröstcancerföreningen Victoria.

Tillbaka till Arkiv 2012