Fullsatt i Virestad kyrka när det bjöds på ett underbart
musikaliskt smörgåsbord

Den mäktiga kören hann hälsa välkommen med God afton och God kväll innan Magnus Hedin meddelade att Ingmar Nordström blivit sjuk. Men med kort varsel hoppade Bo Jansson in och saxofonvännerna fick sitt. Det blev en stämningsfull kväll med en härlig musikalisk spännvidd och rungande applåder från 550 personer mest hela tiden.

– Att få uppleva den här kvällen känns helt fantastiskt, nästan lite gåshud. När sedan resultatet pekar mot drygt 100 000 kronor till Cancerstiftelsen i Kronobergs län kan man inte vara mer än otroligt nöjd. Bara den frivilliga kollekten räknades till 13 000 kronor, säger eldsjälarna Sölve och Elvi Johansson som jobbat hårt med Livslustkonserten.

Att välja ut några höjdpunkter är svårt, publiken njöt verkligen hela tiden. Men visst är Linda Petterssons tolkning av ”Jag vill tacka livet” väldigt rörande. Och hennes ”Don’t worry, be happy” otroligt medryckande, sällan har väl publiken i kyrkan sjungit så som den här kvällen. Krister Jonssons gitarrkomp är också värt ett omnämnande.

Johan Wirell fyllde kyrkan på sitt sätt, med sin mäktiga stämma med ”Nessun Dorma” och ”O Sole Mio” som toppar. I den sistnämnda bildade återigen hela kyrkan en välljudande kör av sällan skådat slag.

För några av oss var Ludvig Björkman en okänd förmåga innan Livslust-konserten den här aftonen. Men nu vet vi bättre. Brollelåten ”Jag är född i en liten by” passade utmärkt och Ludvigs framförande av Bon Jovis ”Bed of Roses” var högklassig.

Virestad-Härlunda kyrkokör lät som vanligt bra i både egna nummer och som ”ljudkuliss”.  Magnus Björkman heter mannen som designade kvällens musikaliska innehåll och som dessutom ledde kören och kompade flera nummer på piano. Kvällens presentatör, Magnus Hedin, gav oss många tänkvärda ord där historien om flickan och sköldpaddorna etsade sig fast.

Och som sagt, med ”Gammal Fäbodpsalm” och i avslutningen med ”Amazing Grace”, tillsammans med alla i ensemblen, blev inhoppande Bo Jansson med sin sax en av många hjältar den här kvällen.

Två andra som förtjänar det epitetet är Elvi och Sölve, som tackades speciellt av Cancerstiftelsens ordförande Bengt Martinsson.

Ett stort tack till alla artister och andra som gjorde den här Livslust-upplevelsen möjlig, den berörde verkligen med både en liten tår och ståpäls.

Tillbaka till Arkiv 2013