Towa spred ljus och värme som Växjö Lucia 2017

– Det känns lite skakigt och nervöst måste jag erkänna. Det är klart att jag har hoppats men jag har försökt att inte tänka på det så mycket. Men det ska bli jättekul, sa Towa Andersson Barck, när Föreningen Växjö Lucia och Cancerstiftelsen i Kronobergs län överraskade henne med tårta i hemmet hos mamma Maria.

Landshövdingen krönte på Stortorget
På lördagen den 9 december var det kortege med häst och vagn från Oxtorget längs Storgatan fram till Stortorget där landshövdingen krönte Växjö Lucia på residensets balkong. Inramat av Tomteorkestern och stämningsfulla luciasånger.

"Stjärnglans med Växjö Lucia" på Konserthuset
Söndagen den 10 december var det stor konsert med 80 personer på scenen, lokala artister och givetvis Växjö Lucia, i ett fullsatt konserthus.

Massor av framträdanden
På några hektiska dagar genomförde luciatåget med Towa i spetsen ett 30-tal uppträdanden. På offentliga platser, företag och på olika avdelningar på Växjö lasarett.

Samlar in pengar till lokal cancervård och forskning
Föreningen Växjö Lucia gör ett enormt arbete när man låter Växjöborna uppleva den fina luciatraditionen med sin uppsökande verksamhet. Vi är givetvis oerhört tacksamma för att pengarna som samlas in tillfaller vår verksamhet. Det har hittills inbringat över en halv miljon kronor och det lär bli en rejäl slant i år också, säger Bengt Martinsson, ordförande i Cancerstiftelsen i Kronobergs län.