Anna samlar in pengar till Cancerstiftelsen

19 mars, 2021

Kollektion till minnet av Annas mamma

Anna Helmersson är en pysslare och återbrukare som driver butiken Loftet hemma på gården i Nistingsö utanför Väckelsång. Där säljer hon loppisprylar och saker som hon återvunnit och återbrukat.
Nu har hon skapat en kollektion som består av halsband, armband, nyckelringar och inredning med ”tuttar” som enligt Anna ”är en viktig del av livet” och 25 % av försäljningen skänker hon till Cancerstiftelsen.

– En av mina bästa vänner, min mamma, dog i cancer 2018. Min mamma och jag pratade ofta och mycket mot slutet om att göra vad man mår bra av så länge man kan och orkar. Det var detta som gjorde, att jag efter att gått in i väggen tre gånger, vågade öppna Loftet, säger Anna.

– Under mammas behandlingar och tid på sjukhuset så pratade hon ofta så gott om Cancerstiftelsen i Kronobergs län som sett till att sätta guldkant på det som kändes jobbigt, genom att donera pengar till bl.a massagestol på avdelningen för cellgiftsbehandling. Detta sammantaget gav mig idén att med hjälp av gamla smycken, kreativitet och en gnutta humor skapa en kollektion som hyllar livet och min mamma, berättar Anna.

Från Cancerstiftelsens sida är vi tacksamma och glada för Annas initiativ över att hedra sin mamma. Det är på ett fint sätt som ligger i tiden och som bidrar till en ännu bättre cancervård i länet.


Anna Helmersson hälsar all hjärtligt välkomna till Loftet.