Styrelsen

Styrelsen

Styrelsen som sköter Cancerstiftelsen i Kronobergs län har nio ledamöter. Fyra ska alltid representera läkarvetenskap och omvårdnad resten är lekmän, ledamöterna väljs vid årsmötet.
Insamlade medel förvaltas av styrelsen som också beslutar om vilka ansökningar om bidrag som ska beviljas vid sex ordinarie styrelsemöten under året.

Styrelsen kan också på eget initiativ besluta om bidrag som ligger inom stiftelsens stadgar.

Styrelsens ledamöter är:

Bengt Martinsson

Ordförande
Har arbetat i försäkringsbranschen i 30 år, är numera pensionär. Tycker om att umgås med familjen. Är idrottsintresserad, diskuterar gärna politik och en drömresa skulle vara att åka till Sydafrika. Ordförande i Cancerstiftelsen sedan 2006.
Kontakt: mobil: 0734-368 568,
e-post: martinsson.bengta@telia.com

Per Weber

Vice ordförande
Läkare i det palliativa teamet som åker ut från lasarettet och ger hjälp i hemmet åt svårt sjuka och deras familjer. Innan dess som kirurg under största delen av arbetslivet. På fritiden är familjen det viktigaste. Läser gärna en otäck deckare och lyssnar på klassisk musik.

Göran Palmquist

Sekreterare
Kommunikatör och egenföretagare i reklambranschen. Mångårig arbetskamrat med stiftelsens grundare Ulla-Britt Hansson, på dåvarande Sparbanken. Väldigt sportintresserad och gillar vandringar i naturen. Okontaktbar med ett pussel för ögonen.

Jenny-Ann Johansson

Specialistsjuksköterska onkologi/palliativ vård. Arbetar på onkologens öppenvård och som klinisk adjunkt på sjuksköterskeprogrammet LNU och i Palliativt centrum för samskapad vård. Gillar att gå långa promenader med en ljudbok i lurarna. Maten är viktig, det ska vara riktiga råvaror, inte halvfabrikat.

Anni Jakobsen

Gynekolog och obstetriker. Arbetar som överläkare på Kvinnokliniken i Växjö och är lokal processledare för gynekologisk cancer. Tycker om att upptäcka nya ställen och möta nya människor. Har som mål att klara av ”Tjejklassikern” så det blir en hel del träning.

Martha Olsson

Överläkare på onkologen med inriktning på urologi och strålning, dessutom medicinskt ledningsansvarig. Kreativ ådra sedan barnsben, spelar gitarr och gillar att måla, framför allt akvarell med motiv som djur, blommor och porträtt. Ser fram emot sin första utställning. Håller igång med simning.

Ann-Christin Kärrman

Är pensionär sedan 2014, men har tidigare arbetat som kurator på Barn- och ungdomsmedicinska kliniken i Växjö. Gillar friluftsliv och träning men sitter också gärna och läser en bok. En del tid går åt till barnbarnen, som förgyller tillvaron.

Eva Wetterling

Specialistsjuksköterska inom onkologi, arbetat på Ljungby lasarett sedan 1985, idag på onkologens dagsjukvård i Ljungby och Växjö. Intresset för onkologi kom tidigt. Tillbringar gärna tid med familj och vänner. Har varit aktiv i olika bollsporter men de senaste åren är det golf som gäller.

Magnus Björkman

Den folkmusikintresserade kyrkomusikern är idag verksam som kantor i Virestad-Härlunda församling. Men det är i skogen han finner tystnaden, lugnet och tryggheten, där reflekterar Magnus och får perspektiv på livet. Galet sportintresserad och flitig motionär med ett 15-tal Vasalopp bakom sig. Hängiven Öster-supporter och missar sällan en hemmamatch.