Cancervården bland vinnarna på Kvarnavallafesten

20 augusti, 2018
Solen sken över familjefesten och traditionen som fått nytt liv

Det var fullt av människor i alla åldrar på Kvarnavallen i Virestad när Kvarnavallafesten gick av stapeln i lördags. Mängder av aktiviteter avlöste varandra från tidig morgon till sen kväll.
Bakluckeloppis, Borox Cup för fotbollsknattarna, Knatteknatet med krokodilen, teatergruppen Roa 4 Ever, politikerboule, prickskytte med boll, musikquiz, veteranerna mot A-laget i fotboll och till kvällen mat och dans till coverbandet Rött Me Vita Knutar.
Men en av höjdpunkterna var ”Spring för Livet” där 90-talet startande förenade nytta med nöje när de gick eller sprang 4, 7 eller 10 km och med en del av startavgiften samlade in pengar till Cancerstiftelsen i Kronobergs län.
Det här speciella loppet lockade dessutom 25 företag från trakten att skänka 20 kr per startande till samma ändamål. Till det ska läggas andra gåvor under dagen. I skrivande stund är inte slutsumman klar men allt pekar på att magiska 50 000 kronorsgränsen passerades.
– Ett fantastiskt resultat och man känner verkligen engagemanget som finns i Virestad, kommenterar Bengt Martinsson, ordförande i Cancerstiftelsen i Kronobergs, län som var på plats.
– Fler som sprang, fler företag som sponsrade och ikväll är det fler som kommer för att äta och dansa, det känns som vi är på rätt väg med vår Kvarnavallafest och ”Spring för Livet”, säger Emil Åberg och Ludwig Björkman från arrangerande Virestad IF.
– Vi kommer gärna tillbaka nästa år, det här är en fin upplevelse och ett lyckat samarbete, säger Bengt Martinsson.