Föreningen Växjö Lucia lämnar över sitt projekt

5 juni, 2018

Växjö Lucia behöver dig som vill föra traditionen vidare

Efter fem år och över 700 000 kronor till Cancerstiftelsen i Kronobergs län känner Föreningen Växjö Lucia att det är dags att lämna över projektet till nya krafter.
– Vi hade ingen aning om att det skulle bli så här stort när vi startade 2013, säger Violeth Bergström, ordförande i Föreningen Växjö Lucia. – Vi har mött ett fantastiskt gensvar och luciatåget har blivit ett uppskattat inslag i decembermörkret. Men med ålderns rätt vill vi nu lämna över till nya krafter. – Jag hoppas verkligen att några personer vill ta över och driva Växjö Lucia vidare! Vi hjälper gärna till med råd och stöd.
Cancerstiftelsen ordförande Bengt Martinsson riktar ett stort tack till de fyra paren, Violeth och Ulf Bergström, Anki och Kjell Olsteg, Eiwor och Fred Sjösten och Else-Marie och Rolf Göthberg för deras fantastiska insats och engagemang.
– Vi hoppas nu på nya samarbetspartner som vill fortsätta det här projektet tillsammans med oss, säger Bengt. Det här är en fin tradition som uppskattas av Växjöborna samtidigt som det har gett en stor summa pengar till forskning och förbättringar av cancervården i Kronobergs län.
– Det går bra att höra av sig till Violeth eller mig, gärna så fort som möjligt, om du är intresserad, det finns en del att ta tag i, förklarar Bengt.

Violeth Bergström, ordförande Föreningen Växjö Lucia, 076-824 43 80.
Bengt Martinsson, ordförande Cancerstiftelsen i Kronobergs län, 073-436 85 68