Fotboll är inte allt i livet

12 september, 2019


Bara glada miner bland Växjo DFF-tjejerna som samlade in pengar, trots vädret.

Växjö DFF och cancervården vinnare när sponsorerna bjöd på fri entré

Trots det ihärdiga regnandet kom närmare 1 000 personer til Myran när Linköping kom på besök. Efter en väl genomförd match kunde hemmatjejerna bärga tre viktiga poäng efter att Violah avgjort med sitt första allsvenska mål.

Att det fanns många varma hjärtan bland publiken i det blöta vädret, vittnar resultatet av insamlingen till Cancerstiftelsen i Kronobergs län om. ”Mer än bara fotboll” och ”istället för entré” var kvällens tankeväckare och uppmaning och det gav effekt.

Det nya insamlingsrekordet blev 4 904 kr, 96 ynka kronor från femtusenkronorsgränsen. Och vem vet, det kanske finns någon som så här i efterhand kan tänka sig att bidra med de där kronorna? Swishnumret är 123 123 78 41, meddelande VDFF.

– Och vi hoppas givetvis att det här samarbetet bara är i sin linda och att vi hittar nya vägar att utveckla det på. Att Växjö DFF och supportrarna visar omtanke och hjärta på det här sättet gynnar säkert klubben på flera sätt, menar en glad Bengt Martinsson, ordförande i Cancerstiftelsen.

– För vår del handlar det om att vårt engagemang sträcker sig långt utanför den gröna gräsplanen och omklädningsrummet. Vi är en del av samhället i stort och av livet i vardagen, och tyvärr har nog de flesta av oss någon i närheten som är drabbad. Därför är det här både viktigt och angeläget för oss, säger Anders Bergstrand, Växjö DFF.

– Nästa gång sätter vi ett nytt rekord!