Insamlingsrekord för ”Alvesta mot cancer”

5 juni, 2023


Många Swishade och gissade vikten på den fina vasen från Skrufs Glasbruk.

Årets Cancergolf på Alvesta Golfklubb avslutade insamlingen

I strålande solsken avrundades insamlingen ”Alvesta mot cancer” med Cancergolf på Alvesta GK. Ett väder som kanske bidrog till det lysande rekordresultatet, 86 171 kr och den gemytliga stämningen på banan. Vann partävlingen gjorde Annika och Bertil Krantz med goda 42 poäng.

Hela 34 företag i Alvesta med omnejd ställde upp och stöttade insamlingen, några passade på att höja trivseln och bjöd på snittar, fika, dricka och kexchoklad. På ett hål gällde ”Utmana Klas”, närmast koppen kom Mari Skoglund, bara 106 cm ifrån.

Cancerstiftelsen i Kronobergs Län huserade på hål 8 och där handlade utmaningen om att ”Gissa vikten – vinn vasen”, den vackra Kolonn skänkt av Skrufs Glasbruk. Här lyckades Mats Karlsson bäst och var endast 7 gram från rätta vikten, 1192 gram.

Rekordinsamlingen innebär också att Alvesta GK med bred marginal passerade den magiska halvmiljon-gränsen i insamlade medel genom åren. Totalt har det nu blivit 543 411kronor.

– Vi kan bara ödmjukt rikta ett stort tack till Alvesta GK, framför allt trivselkommittén och klubbchefen, som gör ett fantastiskt arbete för vår sak. Något som i förlängningen kommer kronobergare tillgodo i den lokala cancervården och forskningen, säger stiftelsens ordförande Bengt Martinsson.


Vinnarna håller vinnartalet.


Många förväntansfulla vid prisutdelningen.


De nöjda arrangörerna från Alvesta GK och Cancerstiftelsen.