Rekordpublik i Virestad för nya MBO och ABBA forever

26 januari, 2024

En premiär som gav mersmak

Det blev smått kaotiskt. Fullsatt med en halvtimma kvar. Köer på vägarna ut till 23:an. Ett drygt hundratal hann vända hem innan det kom klartecken för en extraföreställning kl 20. Kort sagt en formidabel succé när drygt 1 000 personer kom för att uppleva premiären för Magnus Björkmans Orkester på onsdagskvällen i Virestads Kyrka.

Kvällens konferencier, kyrkoherde Linda Ottosson, angav tonen genom att hylla vardagen – bara vara här och nu. De korta ögonblicken av fest, fyrverkerier och champagne är underbara, men låt oss inte glömma det vanliga, det lilla och det vardagliga.

– Att en helt vanlig onsdag samlas till en ABBA-konsert mitt ute på landet, det är att hylla vardagen. Kanske kan du lägga dina bekymmer åt sidan och bara vara här och nu.

Den nysammansatta orkestern MBO består av familjen Björkman, några kompisar plus ett par förstärkningar, alla från trakten. En sällsynt lyckad kombination som vi säkerligen kommer att få höra fler gånger framöver.

Det bjöds på en ABBA-kavalkad som skapade en härlig stämning: Happy New Year, Fernando, One of us, Dancing Queen, Andante Andante, Why did it have to be me, I have a dream, Qiquita, People need love  plus extranummer.

Linda betonade vikten av blicka tillbaka, det är inte bara framåt som gäller. Som hennes favoritteolog Tomas Sjödin beskriver det; Framtiden är vårt segel men våra minnen och erfarenheter är vårt roder. Det är de styr vart vi seglar. Det är väldigt viktigt, vi ska inte bara framåt, vi ska segla åt rätt håll också.

Att kvällen var uppskattad visade även den frivilliga kollekten till Cancerstiftelsen i Kronobergs län. Totalt 40 985 kronor kom in under kvällen och känner du att du vill bidra i efterhand är Swishnumret 123 123 78 41, ange ABBA forever.