TAIF samlade in 12 909 kr till lokala cancervården

20 februari, 2023

Killarna från TAIF tog sin uppgift på stort allvar

På isen gick det inte TAIF:s väg mot Almtuna i fredags kväll. Desto mer hjärta visade de drygt 1100 i publiken och andra supportrar som tillsammans gav hela 12 909 kronor till kvällens matchvärd, Cancerstiftelsen i Kronobergs län.

Det var ett femtontal killar från TAIF:s ungdomslag som gick runt med bössor och deras stora engagemang för uppgiften bidrog starkt till den stora summan.

Att någon gång under säsongen bjuda in Cancerstiftelsen i Kronobergs län till en insamling i samband med en hemmamatch har blivit en tradition, det här var fjärde gången.

På plats under kvällen för att informera och svara på frågor fanns Bengt Martinsson och Göran Palmquist från stiftelsen.

– För föreningen är det ett sätt att visa att vi bryr oss även utanför rinken, menar Johan Gustafsson och Oscar Holst från Tingsryds AIF. Det är ju något berör oss alla.

– Först av allt tackar vi givetvis alla som skänkte en gåva till oss i bössorna eller via Swish och därmed ger ännu bättre förutsättningar för cancervården i länet, säger Bengt Martinsson, stiftelsens ordförande.

– Vi måste också tacka Tingsryds AIF för att vi får komma hit och för deras proffsiga och trevliga sätt att få oss att känna oss välkomna som matchvärd, påpekar Göran Palmquist.

– Och nästa gång hoppas vi på tre poäng på isen också, tillägger Bengt och Göran.


TAIF:s Oscar Holst live-intervjuar en av killarna som gick runt med insamlingsbössa.


Matchens lirare Victor Andrén, Almtuna och Elias Gunnarsson, TAIF tillsammans med Bengt Martinsson och Göran Palmquist, som överlämnar kolonnvaser skänkta av Skrufs Glasbruk.


Kvällens matchvärd, Cancerstiftelsen i Kronobergs län, tar emot matchtröjan av kapten Daniel Öhrn.