Virestads IF ordnade löpartävling

23 augusti, 2019

Samlade in 33 000 kronor till Cancerstiftelsen

Det var blött och regnigt men många kom ändå när Virestads IF arrangerade Kvarnavallafesten. Över femhundra barn och vuxna kom och sextiosex löpare sprang tävlingsloppet ”Spring för livet”. Loppet är ett samarbete mellan Virestads IF och Cancerstiftelsen i Kronobergs län.

 Det var tredje gången som loppet arrangerades och ordföranden Jens Faber var glad för att så många kom och sprang trots vädret. En del av anmälningsavgiften tillsammans med pengarna från företag i Virestad gör att föreningen nu kan skänka runt 33 000 kronor till cancervård och forskning i länet.

– Ett fantastiskt fint initiativ, säger Bengt Martinsson, ordförande i Cancerstiftelsen. Under de här tre åren har vi fått in sammanlagt 123 000 kronor från Virestads IF. 

Kvarnavallafesten bjöd på många andra aktiviteter också, för dem som kom till Virestad. I  fotbollsturneringen deltog 15 lag och det fanns allt från ponnyridning till hästkrafter av annat slag för barnen som fick undersöka rallybilar. Över hundra personer kom på kvällen för att lyssna till Peje och Co.


Några av vinnarna i tävlingsloppet. Från vänster Christian Olsson 7 km, Wille Sällberg 4 km, Madelene Åberg 10 km och Gustav Johansson andra plats 10 km.


Ansiktsmålningen var populär. Vad ska det här bli tro?


Barnens lopp ”Kvarnenknatet” med krokodilen.


Fotbollsturneringen övervakades av den trogna publiken. Vissa hade extra bra koll på om det blev mål eller inte.


Många företag bidrog till det trevliga arrangemanget.


Arrangörerna med ordförande Jens Faber i spetsen överlämnade en tavla från föreningen till vår ordförande Bengt Martinsson.